קרן השתלמות זו תכנית חיסכון לטווח של 6 שנים ויותר, תכנית חיסכון שבה העובד והמעסיק מפקידים כסף חודש בחודשו בהתאם לשכר העובד. קרן ההשתלמות מיועדת לשכירים ולבעלי עסק עצמאי ונהנית מהטבות מס. קרן השתלמות זאת אחת מקופות החיסכון המשתלמות והטובות שיש מאחר שבתום תקופת החיסכון משיכת הכספים פטורה ממס!
ההבדל בין קרן השתלמות לקופת גמל
בקרן השתלמות בשונה מאפיקי חיסכון אחרים שאינם לגיל פרישה ניתן לקבל הטבות מס. חיסכון תחת קרן השתלמות הינו לטווח קצר עד בינוני, המבוטח יוכל למשוך את כספו, את כל הסכום אשר צבר תחת קרן ההשתלמות פטור ממס לאחר 6 שנים. במידה והמבוטח החליט כי רוצה להמשיך ולחסוך גם בתום 6 השנים הראשונות , שומר החוסך על הפטור ממס אך רק במידה ולא ביצע משיכה כלשהי מאותה קופה. אם המבוטח משך סכום מתוך החיסכון הנצבר תחת הקרן, תיסגר קרן ההשתלמות הנ"ל להפקדות נוספות והמבוטח יוכל לפתוח קרן השתלמות נוספת עם ותק חדש לצורך המשך הפקדות שוטפות חדשות. קרנות השתלמות לשכירים לרוב העובד מפקיד 2.5% משכרו, והמעסיק מוסיף על הפקדת העובד 7.5% משכרו החודשי.
משיכת כספים מקרן השתלמות
קיימות שתי אופציות למשיכה מתוך קרן ההשתלמות האחת בתום 6 שנים והשנייה לאחר 3 שנים במידה והמבוטח הגיע לגיל פרישה. את הכספים אשר נצברו בקרן ההשתלמות ניתן למשוך לצורך מימון השתלמות מקצועית אך בתנאי כי נוצלו 3 שנות וותק. במשיכה של הכסף לפניי תום תקופת החיסכון המצוינת בחוק המבוטח יחויב במס על הסכום שמשך.
מסלולי השקעה בקרן השתלמות
את הכסף המופקד בקרן ההשתלמות רשאי המבוטח להפקיד באיזה מסלול השקעה שרק יבחר, ובמהלך שנות צבירה בקרן רשאי המבוטח לשנות מסלול מאחד לשני, המבוטח לא חייב להעביר את כל הסכום הנצבר תחת המסלול אלא יכול להחליט שהוא מעביר רק חלק מהצבירה למסלול אחר. כאשר המבוטח מחליט להעביר כספים ממסלול למסלול חשוב לדעת, כי אין כל פגיעה בוותק, במועד הנזילות וכל זכויות החוסך נשמרות. כמובן הכל בתנאי כי מדובר בחשבון אחד אשר רק מנוהל תחת כמה מסלולים שונים. רוב המבוטחים מפקידים את ניהול ההשקעה בידי איש מקצוע ולכן רוב הציבור מנהל את ההשקעה במסלול כללי, ההשקעה במסלול כללי בעצם מעבירה את שרביט קבלת ההחלטות לגוף המנהל אשר משקיע בשוק ההון ובהתאם לחוסך הטיפוסי, הזהיר בעל טווח חיסכון בינוני. כמו כן המסלול אינו מתאים לחוסך בטווח ארוך, בעקבות חשיפה גדולה לסיכון, לשם כך המסלולים מחולקים עפ"י רמת סיכון ויכולת צבירה מקסימאלית.